C1, C-nuorten mestis, lohko 1

YJK C1 - RoKi  6 - 4

Ylivieska

C-junnuilla neljän pisteen viikonloppu

YJK:n C-juniorit pelasivat kauden viimeiset kotipelit isännöiden lauantaina K-Laseria ja sunnuntaina RoKia. Lauantain jatkoajalle venyneen pelin extrapiste lähti kempeleläisten mukaan loppunumeroin 4-5. Sunnuntaina isännät onnistuivat kääntämään tiukan pelin edukseen voittolukemien ollessa 6-4.

Asetelmat lauantain Laser peliin olivat selvät, suoralla tappiolla teoreettinenkin mahdollisuus C-Nuorten final four turnaukseen menisi. YJK lähti hyvin haastamaan sarjakärjessä ollutta vierasjoukkuetta ja jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen Alpon tarkka viivakuti yllätti maskissa olleen Laser maalivahdin. Myös Laser sai aikaiseksi vaarallisia paikkoja, mutta Juho oli hyvässä vireessä, eikä Laser saanut hakeemaansa tasoitusta. Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen Tumppi napautti hyvän kuvion päätteeksi isännät kahden maalin johtoon. 2-0 osuman jälkeen YJK:lla oli hyviä paikkoja lisätä johtoaan mm ylivoimalla, mutta myös Laser vahti oli lauantaina mies paikallaan. Kertaalleen Laser kuitenkin ensimmäisessä erässä onnistui Juhon yllättämään ja niin ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 2-1.
Toisen erän alkuun Laser tuli voimalla ja teki muutamassa minuutissa kaksi maalia. Hirmu iskussa lauantaina ollut Tumppi tasoitti pelin numeroihin 3-3. Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin Laser johdossa 3-4.
Kolmanteen erään YJK laittoi kaiken peliin ja se näkyi kyllä selvänä hallintana. Vajaat neljä minuuttia ehti kolmas erä vanhentua ennen kuin Tumppi toi kypärätempullaan isännät tasoihin. Kolmannessa erässä oli tukku loistavia paikkoja ratkaista peli, mutta kun tuuritkaan eivät olleet kohdillaan päättyi varsinainen peliaika tasan 4-4.
Jatkoaika alkoi YJK hallinnalla, mutta ensimmäisessä ketjunvaihdossa Laser pelaaja käytti tilaisuuden hyväkseen ja laukoi vieraat voittoon.

Ottelun tasaisuutta kuvaa torjunnat Juho 34 ja Laser maalivahdille samat 34 koppia. GoOn työmiehen hanskat maaliverkkoa venyttäneelle Tumpille.

Lauantain pelin tulos tarkoitti sitä, että sunnuntaina vain voitto RoKista kelpaisi, mikäli mielitään lopputurnaukseen. Pelin ensimmäinen erä alkoi hyvin tasaisesti, ehkä hieman enemmän kotijoukkueen viedessä peliä. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin oman pään hässäkän päätteeksi vieraat. YJK tasoitusta jouduttiin odottamaan erän viimeiselle minuutille, jolloin Valle päätti omasta päädystä lähteneen soolonsa RoKi maalin ylänurkkaan.
Toisen erän alkuun YJK iski vahvasti viimeistellen 12 sekunnin välein kahdesti. Ensin Lenni murtautui RoKi maalille röyhkeästi ja käytännössä vei kiekon maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Ville teki samalta tontilta isäntien kolmannen osuman. Peli oli tuolloin täysin YJK:n hallinnassa ja lisämaalit roikkuivat ilmassa. Niin vain kuitenkin vieraat punnersivat toisen erän aikana itsensä tasoihin onnistuen kertaalleen niin yli-, kuin alivoimallakin.
Kolmannen erän alussa YJK rankaisi kahdesti ylivoimalla. Ensin Valle kiemurteli itsensä vastakkain RoKi maalivahdin kanssa viimeistellen varmasti ja muutama minuutti myöhemmin Lenni siivosi maalin edustalle jääneen kiekon verkon perukoille. Tässä vaiheessa vierasvalmennus herätteli joukkettaan maalivahdin vaihdolla. Uuden maalivahdin alku ei ollut kuitenkaan kadehdittava, sillä ensimmäinen Eetun vetämä YJK laukaus livahti pahassa maskissa olleen moken selän taakse. Seuraavassa vaihdossa RoKi kavensi YJK johdon kahteen maaliin. Kavennusmaalin jälkeen ote siirtyi täysin vieraille ja vain Juhon erinomaiset otteet maalillaan estivät lisäosumat. Näin tärkeät pisteet saatiin kuitenkin jäämään Ylivieskaan ja tulevan viikonlopun Rovaniemen ja Oulunsalon peleihin jäi vielä kovasti panosta. Sinällään pelinhenki on selvä; sekä RoKi lauantaina, että Laser sunnuntaina on voitettava, että lopputurnauspaikka saavutetaan.
Juholle 34 torjuntaa ja RoKin kahdelle veräjänvartijalle yhteensä 25 torjuntaa. GoOn työmies sunnuntaina vahvoja otteita kummassakin päädyssä kenttää esittänyt Valle.

Tilastot

6 - 4

RoKi
1 - 12 - 23 - 1
19'MaaliViirret Valtteri
19'MaalisyöttöPyrrö Juho
20'Jäähy: 2 minHeikkilä Eetu
23'MaaliHämeenaho Lenni
23'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
23'MaalisyöttöViirret Valtteri
23'MaaliMattola Ville
23'MaalisyöttöPoutanen Arttu
25'Jäähy: 2 minHeikkilä Eetu
32'Jäähy: 2 minHonkakoski Joel
40'MaaliViirret Valtteri
40'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
44'MaaliHämeenaho Lenni
44'MaalisyöttöPoutanen Arttu
44'MaalisyöttöViirret Valtteri
45'MaaliHeikkilä Eetu
45'MaalisyöttöPoutanen Arttu
45'MaalisyöttöMattola Ville
47'Jäähy: 2 minViio Oliver
51'Jäähy: 2 minPoutanen Arttu