16.40
C1, C-nuorten mestis, lohko 1

Hermes - YJK C1   5 - 4 JA

Kokkolan jäähalli

YJK C-junnut aloittivat mestistaipaleensa Kokkolassa Hermeksen vieraana. Jatkoajalle venyneestä ottelusta voittajana selvisi Hermes.

Reilu kuukauden tauko peleistä ja pelikiellon vuoksi muuttuneet kentälliset näkyivät YJK:n otteissa pelin alussa. Hermes oli selvästi kuskin paikalla ja pystyi luomaan vaarallisia tilanteita YJK maalilla torjuneen Juhon tontille. Alun haparoinnin jälkeen YJK:kin sai muutaman paikan luotua ja yhden paikan vieraat myös hyväkseen käyttivät, kun Veikka latasi YJK:n 0-1 johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Muuten ensimmäinen erä YJK:n osalta oli selviytymistaistelua alivoimalla pelaten. 10 jäähyminuuttia vastustajan nollaa vastaan ensimmäisessä erässä kertoi karua kieltä siitä ettei YJK ollut täysin valmis peliin. Joka tapauksessa loistavasti toiminut alivoimapeli ja Juhon ilmiömäiset torjunnat pitivät isännät maaleitta ensimmäisessä erässä.
Toisen erän alussa YJK pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan ylivoimaa ja Ville käytti Hermeksen vaihtovirheen hyväksi ja tinttasi YJK:n 0-2 johtoon. Maalin jälkeen vieraat viettivät taas aikaa ruhtinaallisesti jäähyaitiossa. Alivoimapeli toimi edelleen hyvin ja pelin kolmas maali tehtiin sekin Hermes maalivahdin selän taakse. Aatu riisti alivoimalla kiekon Hermeksen alimmalta pelaajalta ja karkasi läpiajoon viimeistellen varmasti. YJK erätauolle 0-3 johdossa.
Kolmas erä alkoi YJK:n kannalta murheellisesti. Reilun viisi minuuttia erän alusta Hermes oli jo tasoittanut luvuiksi 3-3. Pahasti näytti, että Hermes laittaa vaan vilkun päälle ja menee samalla vauhdilla ohikin, mutta YJK:n erikoistilannepelaaminen toimi hyvin myös ylivoimalla. Kolmannen erän puolivälissä Aatu illan toisellaan vei YJK:n ylivoimalla uudestaan johtoon. Maalin jälkeen YJK sai paremmin otetta pelistä ja muutaman kerran YJK:lla oli paikka naulata ottelu. Hermes otti aikalisän 4 minuuttia ennen ottelun loppua ja heti aloituksen jälkeen maalivahdin pois. Kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen onnistui isänniltä hienosti, sillä vain 8 sekuntia myöhemmin peli oli tasan.
60 minuutin pelin jälkeen numerot taululla olivat 4-4 ja edessä oli jatkoaika kolmella kolmea vastaan pelaten. Jatkoajan alussa YJK pystyi luomaan muutaman hyvän tekopaikan, mutta viimeistely ei onnistunut. Hermes puolestaan käytti ensimmäisen tilanteensa hyväksi ja näin kaksi sarjapistettä jäi Kokkolaan, yhden matkatessa Ylivieskaan.
YJK:n GoOn työmies oli maalillaan 38 torjuntaa tehnyt Juho. Hermeksen maalivahdille kirjattiin 21 torjuntaa.
YJK:n pelit jatkuvat tulevana lauantaina 19.1. Ylivieskassa. Klo 15:00 alkavassa pelissä luistelee vastaan IPK Iisalmesta. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan YJK voittoon!

Tilastot
Hermes

5 - 4 JA

0 - 10 - 24 - 11 - 0
2'Jäähy: 2 minPyrrö Juho
10'MaaliHämeenaho Veikka
10'MaalisyöttöHurme Niko
12'Jäähy: 2 minHakala Aatu
14'Jäähy: 2 minViirret Valtteri
14'Jäähy: 2 minJylhä Aleksi
18'Jäähy: 2 minHämeenaho Lenni
23'MaaliMattola Ville
23'MaalisyöttöHeikkilä Eetu
23'MaalisyöttöPyrrö Juho
23'Jäähy: 2 minJylhä Aleksi
27'MaaliHakala Aatu
32'Jäähy: 2 minHurme Niko
34'Jäähy: 2 minEilola Antti-Jussi
49'MaaliHakala Aatu
49'MaalisyöttöEilola Antti-Jussi
49'MaalisyöttöMattola Ville