Esittely
Ottelutilastot
Sport - YJK C1
2018-2019 - C1 - Vaasan tällit
Klo 9:00 Vaasan jäähalli
19
Elo

YJK C-junnuille Eagles Cupin voitto


YJK:n C1 joukkue aloitti kauden pelirupeaman rytinällä osallistumalla Vaasan Sportin järjestämään Eagles Cupiin. Kaikki turnaukseen osallistuneet joukkueet, Vaasan Sport, Ylöjärven Uplakers ja KKP Kiimingistä, valmistautuvat C-nuorten Mestiskarsintoihin. Jääkarhut nappasivat viime vuotiseen tapaan turnausvoiton.

Ensimmäisessä pelissä vastaan luisteli uusi tuttavuus Ylöjärven Uplakers. YJK tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja heti alusta alkaen oli selvää, että joukkueiden välillä oli iso ero taidon ja nopeuden osalta. Ensimmäistä erää ehdittiin pelata vajaa minuutti, kunnes kiekko helähti ensimmäisen kerran Uplakers nuottaan. Ennen ensimmäisen erän puoltaväliä YJK rokotti vielä kolmesti. Uplakers koutsi yritti herätellä joukkuetta pelaamaan maalivahdin vaihdolla ja ensimmäisen erän osalta YJK:n maalit jäivätkin neljään.
Toiseen erään YJK lisäsi tempoa ja Uplakers tipahti lopullisesti kyydistä. Toisen erän jälkeen oltiin jo karuissa 10-0 lukemissa. Myös kolmas erä meni YJK:n tahtiin ja YJK maalilla pelannut Juho joutui venymään vain muutaman kerran nollapelinsä eteen. Loppulukemat YJK:lle 14-0, Juholle kirjattiin 27 torjuntaa ja Uplakers maalivahdit ehtivät kiekon tielle yhteensä 50 kertaa.

Toisessa pelissä kohdattiin KKP/Laserin akatemia porukka, joka turnauksen ensimmäisessä pelissä oli hävinnyt niukasti Sportille. Liekkö ensimmäisen pelin jälkeinen lounas, vai mikä oli syynä, mutta toiseen peliin YJK ei saanut samanlaista tatsia, kuin Uplakers pelissä oli. KKP pelasi fiksusti tarkasti puolustaen ja vaarallisesti vastaan iskien. Kertaalleen YJK onnistui kuitenkin ensimmäisessä erässä hyvin pelanneen KKP maalivahdin yllättämään ja ensimmäiselle erätauolle mentiin YJK:n 1-0 johdossa.
Toisessa erässä YJK:n hermokontrolli petti ja pöytäkirjaan saatiin merkintöjä vain jäähysarakkeeseen. Karut 42 jäähyminuuttia on vain kertakaikkiaan liikaa. KKP rankaisi kahdesti ylivoimalla ja kolmanteen erään lähdettiin 1-2 tappioasemassa.
Kolmanteen erään saatiin joukkue hetkeksi syttymään ja erän alkuun tulleet pari maalia muuttivat johtoaseman YJK:lle. Viimeistä niittiä pelille ei kuitenkaan kyetty antamaan. KKP sen sijaan käytti tilanteensa hyvällä prosentilla hyväkseen ja onnistui vielä kahdesti yllättämään YJK maalivahti Jeren. Loppulukemat siis 3-4, Jerelle 24 ja KKP veskarille 38 torjuntaa.

Turnauksen viimeisessä pelissä hyvin nukutun yön jälkeen kohdattiin isäntäjoukkue Vaasan Sport. Sport oli voittanut sekä KKP:n että Uplakersin, joten YJK:n oli otettava pelistä voitto mieliäkseen turnausmestariksi.
Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja tasainen. Kumpikin joukkue pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta vaan isännät onnistuivat ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa.
Hetken näytti jo vähän pahalta, kun Sport meni toisen erän puolivälissä jo 3-0 johtoon, mutta viisi minuuttia vaasalaisten kolmannesta maalista peli oli jo tasan 3-3. YJK tarvitsi kolmeen maaliinsa vain minuutin ja 40 sekuntia.
YJK hurmos jatkui kolmanteen erään ja jo ensimmäisellä minuutilla johto kääntyi YJK:lle. Johtoasemasta ei enää luovuttu vaikka Sport vielä kertaalleen YJK maalivahti Veetin yllättikin. YJK takoi kolmanteen erään yhteensä neljä maalia ja loppulukemat näin ollen 7-4. Veetille 19 torjuntaa ja Sport maalivahdille 32 koppia.

Turnaus palveli hyvin joukkueen valmistautumista kohti Mestiskarsintoja. Paikoitellen YJK:n peli oli varsinkin ajankohtaan nähden todella hyvää. KKP peli ja varauksin Sport pelin ensimmäinen erä oli kuitenkin kaukana parhaasta. Kun joukkueen otteisiin saadaan vielä hitunen tasaisuutta lisää, voi helposti povata menestyksekästä kautta YJK:n C1 joukkueelle.
Sunnuntaina 26.8. YJK kohtaa kotikaukalossa Raahen RJK:n. Peli alkaa klo 12:45. Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta jääkiekkoviihdettä!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Sport 4 - 7
(2 - 0) (1 - 3) (1 - 4)
C1
17' Jäähy: 2 min Hakala Aatu

25' Jäähy: 2 min Poutanen Arttu

26' Jäähy: 2 min Hurme Niko

34' Maali Hämeenaho Veikka

34' Maalisyöttö Honkakoski Joel

35' Maali Hakala Aatu

35' Maalisyöttö Mattola Ville

36' Maali Poutanen Arttu

36' Maalisyöttö Eilola Antti-Jussi

36' Maalisyöttö Hurme Niko

38' Jäähy: 2 min Poutanen Arttu

48' Maali Mattola Ville

48' Maalisyöttö Viio Oliver

48' Maalisyöttö Viirret Valtteri

48' Jäähy: 2 min Eilola Antti-Jussi

48' Jäähy: 10 min Eilola Antti-Jussi

56' Maali Hämeenaho Lenni

56' Maalisyöttö Hämeenaho Veikka

59' Maali Hakala Aatu

59' Maalisyöttö Mattola Ville
Lisää uutisia
Ylivieskan Jääkarhut
Kategoriat