D1, A

YJK Valkoinen - Roki  4 - 2

Oulainen

SARJAN PÄÄTÖSMATSI, TIUKKAA VÄÄNTÖÄ

Viimeinen sarjamatsi pelattiin Oulaisissa, naisten final four turnaus meni ottelujärjestyksessä edellemme. Vastaan asettui Roki Rovaniemeltä. Aikaisempi peli päättyi karvaaseen maalin tappioon lapin kiertueella, nyt oli velanmaksun aika.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kaikesta huomasi että Roki oli tosissaan tullut haastamaan meidät. Saimme otteluun aika hankalan alun, ajassa 5:40 sai Elias Kippola 5+20minuutin ottelurangaistuksen polvitaklauksesta ja näin hän tippui rosterista pois. Saimme kuitenkin hienosti, ilman takaiskuja, hoidettua 5 min jäähyn. Ajassa 16:15 sai Tuukka 2 min rangaistuksen kampituksesta ja kaiken lisäksi saimme ajassa 16:48 taas jäähyn, 2 min liikaa pelaajia jäällä. Taas haasteellinen homma ja jäähyn tappo edessä. Tästäkin selvisimme ilman takaiskuja, nyt oli meidän onnetar suosiollinen jäähyjen tappohommissa. Ajassa 21:51 viimein syntyi ottelun avausmaali hieno kuvion päätteeksi. Lukas Heikkinen toi kiekon sisään keskeltä ja antoi rystysyötän laidalle Eetu Malkamäelle, Eetu jatkoi suoraan maalin takakulmalle ja Oskari Heikkilä laittoi kiekon ykkösellä sisään, hieno syöttökuvio. Eka erä päättyi meille 1-0.

Toinen erä jatkui edelleen tasaisissa merkeissä. Roki tasoitti pelin ajassa 29:41, hieman löysän puolustuksen avustuksella. Ajassa 41:51 Lukas laittoi kiekon Oskarille laidalle, Osku ajoi sisään vasemmalta ja sai kulmaväännön päätteeksi toimitettua kiekon maalin kulmalle ja siitä Eetu tuikkasi kiekon sisään. Ajassa 43:20 saimme jäähyn ja taas alkoi alivoiman tappohommat. Tämä jäähyntappo päättyi hienosti, Emil Isojärvi karvasi kiekon hyökkäyksessä ja laittoi kiekon maalille ja Miika Päivärinta pisti kiekon verkon perukoille. Ajassa 47:48 Kasperi Matikainen antoi syötön Miikalle joka taas sivalsi ranteella kiekon vastustamattomasti nuotan perurukoille. Tästä ei enää Roki toipunut, vaikka tekivätkin ajassa 48:27 vielä pelin loppulukemiksi 4-2.

Molemmissa päädyissä maalivahdit pelasivat hyvän pelin. Rokin maalivahdille Juho Hyvöselle kertyi torjuntoja 32 ja YJK:n Santeri Perkkiölle torjuntoja kertyi 34. Santerilta erittäin hyvä ja varma peli pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Tämän päivän teema oli ASENNE. Asenne oli tänään riittävän hyvä sekä mustalla joukkueella että valkoisella joukkueella. Näin molemmat joukkueet kairasivat sarjapisteet kotiin viimeisistä sarjapeleistä. Valkoinen vielä odottaa huomiseen, jatkuuko pelit vielä ensiviikolla Final Foureissa.

Myös yleisö vaikutti tyytyväiseltä näkemästään ;-)

Tilastot

4 - 2

Roki
1 - 03 - 2 -
5'Jäähy: 5 minKippola Elias 19
5'Jäähy: 20 minKippola Elias 19
16'Jäähy: 2 minTiinanen Tuukka
16'Jäähy: 2 minKnuutila Aarni
21'MaaliHeikkilä Oskari
21'MaalisyöttöMalkamäki Eetu
21'2. maalisyöttöHeikkinen Lukas
41'MaaliMalkamäki Eetu
41'MaalisyöttöHeikkilä Oskari
41'2. maalisyöttöHeikkinen Lukas
43'Jäähy: 2 minMalkamäki Eetu
43'MaaliPäivärinta Miika
43'MaalisyöttöIsojärvi Emil
47'MaaliPäivärinta Miika
47'MaalisyöttöMatikainen Kasperi