D1, A

YJK Valkoinen - Ahmat  4 - 3

Ylivieska

Maalit roikkuivat ilmassa, molemmin puolin…

Erittäin kaksijakoinen peli meiltä Ahmoja vastaan. Ensimmäisessä erässä oltiin täysin kuskin paikalla ja hallitsimme peliä selvästi. Ketju Isojärvi – M. Päivärinta – Matikainen toimi hienosti ja kun peliä oli pelattu tasan 14 minuuttia, Emil Isojärvi oli jo tehnyt puhtaan hattutempun, upeista ketjukavereiden passeista. Elias Kiljala teki eka erässä yhden maalin ja näin erätauolle lähdettiin meidän johtaessa 4-0.

Toiseen erää painotettiin liikkeen merkitystä jotta hommasta ei tulisi vaikeaa. Mutta Ahmat tekivät pelistä jännän. Ahmojen ensimmäinen kavennusmaali tuli ajassa 27:09. Toisen maalin vastustaja sai ajassa 35:47 ja kolmannen ajassa 39:10. Näin Ahmat olivatkin kuroneet eron enää yhteen maaliin ja vastustajalla hyvä vaihe pelissä ja meillä oli selviä pelillisiä vaikeuksia. Toki meilläkin oli paikkamme maalintekoon, Miikan aloitusvoitosta Kasperi kiskaisi suoraan ylärimaan….

Jos ensimmäisen erän onnistuja oli Emil, niin toisen erän onnistuja oli maalivahtimme Aatu Myllykangas, hän piti meidät torjunnoillaan pelissä mukana. Loppuhetkillä Ahmat otti vielä aikalisän ja oli selvää että yrittävät vielä ilman maalivahtia tasoitusta. Saimme kuitenkin hyvin hoidettua heidän 6-5 ylivoimapelaamisen.

Ensimmäinen erä oli meiltä yksi kauden parhaista. Toinen erä herättää mietteitä, että kuinka saadaan pelaajille viesti perille että ottelu kestää kaksi erää ja että ei voi tempoa pudottaa selvässäkään johtoasemassa. Onneksi meidän tekeminen riitti voittoon ja siitä olemme erittäin tyytyväisiä.

Tilastot

4 - 3

Ahmat
4 - 00 - 3 -
5'MaaliIsojärvi Emil
5'MaalisyöttöPäivärinta Miika
5'2. maalisyöttöMatikainen Kasperi
10'MaaliIsojärvi Emil
10'MaalisyöttöMatikainen Kasperi
10'2. maalisyöttöHautamäki Markus
14'MaaliIsojärvi Emil
14'MaalisyöttöPäivärinta Miika
14'2. maalisyöttöMatikainen Kasperi
14'Jäähy: 2 minSalow Samuli
16'MaaliKiljala Elias 8
16'MaalisyöttöMalkamäki Eetu
16'2. maalisyöttöBäckman Jasper
23'Jäähy: 2 minMalkamäki Eetu
23'Jäähy: 2 minBäckman Jasper
38'Jäähy: 2 minMalkamäki Eetu
41'Jäähy: 2 minKnuutila Aarni