F07 juniorit Rantalakeudessa 13.-15.1.2017
Julkaistu: 17.01.2017 00.00

F07 juniorit Rantalakeudessa 13.-15.1.2017

Jääkarhujunnuja oli vuoden tauon jälkeen taas mukana Rantalakeusturnauksessa. Turnaukseen joukkue lähti hakemaan kovia pelejä ja kokemusta.

Turnauksen alkulohkossa vastassa oli Kiekko-Laser 4, Kärpät 3, Helsingin Kiekkotiikerit ja Junnuhokki. Ensimmäisessä pelissä Jääkarhu juniorit olivat jäässä ja Kiekko-Laserin joukkue käytännössä luisteli joukkueemme nurin lukemin 11-1. Jääkarhujen maalin teki Eerik Ainali. Heti ensimmäisen pelin jälkeen ilman suurempia taukoja, vastassa olikin sitten Kärppä lauma. Tähän peliin joukkue heräsi ja luistin alkoi kulkemaan ihan normaalisti. Vaikka ottelussa kärsittiinkin tappio 4-1, peli lähenteli sitä tasoa, jolle oikeasti pystytään. Maalinteossa onnistui Arttu Huumo. Ekan päivän pelit oli pelattu ja suunnaksi otettiin yöpymispaikka, jonka paras anti pelaajien mielestä oli huiput sisätiloissa olevat pokestopit ;)


Toisena päivänä jatkettiin alkusarjan pelejä. Helsingin Kiekkotiikereitä vastaan pelattu peli päättyi vastustajan voittoon 3-6. Peli oli tasaista vääntöä, ja mahdollisuudet voittoonkin oli. Jääkarhujen maalinteossa onnistuivat Joona Keskitalo, Eerik Ainali ja 10-synttäreitä lauantaina viettänyt Patrik Tuomikoski. Viimeisessä alkusarjan pelissä vastaan luisteli Junnuhokki. Kumpikin joukkue oli hävinnyt kaikki aikaisemmat pelit ja ottelun voittamisen tahto näkyi kummankin joukkueen uhrautuvasta pelityylistä. Jännitysnäytelmä kääntyi lopulta Junnuhokin voittoon 1-2. Arttu Huumo viimeisteli Jääkarhujen ainokaisen osuman.


Alkusarjan viimeinen sijan johdosta joukkueemme pelasi jatkosarjassa sijoista 17-20. Jatkosarja käynnistyi heti alkusarjan viimeisen pelin jälkeen jäädytystauon jälkeen. Tämä ilmeisesti sopi joukkueellemme, joka intoutui vallan huimaan vireeseen. Ensimmäisessä pelissä kaatui Kuusamon Pallokarhut 1-6 ja toisessa heti perään pelatussa pelissä TICH 2 1-8. Erityisesti Sebastian Vähätiitto ja Arttu Huumo löysivät toisensa kentällä ja maaleja alkoi hienon syöttöpelin ansiosta syntyä kuin liukuhihnalla. Kuusamoa vastaan pelatussa pelissä Arttu onnistui 4 kertaa, Sebastian ja Karri Seppälä kumpikin yhden kerran. Torniota vastaan pelattu peli oli Arttu Huumo näytös, jossa Sebastian Vähätiitto ansiokkaasti jakeli hienoja syöttöjä. Arttu teki 7 maalia ja Sebastian yhden. Toisen päivän pelit oli tätä myötä pelattu ja edessä olisi enää yksi peli, joka pelattaisiin sunnuntaina.


Yö välissä ja latautuminen viimeiseen peliin alkoi hyvissä ajoin Kempelehallilla. Hyvillä mielellä otteluun lähdettiin, mutta tulos ei kuitenkaan ollut se, mitä lähdettiin hakemaan. Joukkueellemme tyypilliseen tapaan peliin käynnistyminen ei onnistunut heti ja vastustaja Haukiputaan Ahmat pääsi iskemään ekat maalit ja sitä myötä myös ottamaan pienoisen henkisen otteen, joka näkyi siinä, että oltiin potku jäljessä vähän joka tilanteessa. Haukipudas vei voiton lukemin 3-9. Jääkarhujen maalit merkittiin Artulle 2 ja Sebastianille 1. Ottelun lopputuloksen myötä joukkueemme sijoitus turnauksessa oli 18.

Vaikka tappioita tuli, niin mukavaa oli olla mukana turnauksessa, jossa vastassa oli sellaisia joukkueita, joita vastaan ei oltu koskaan aikaisemmin pelattu. Ja jotain kuitenkin oli sellaista, jossa YJK oli ykkönen: Arttu voitti turnauksen pistepörssin 15 tehdyllä maalilla. Matkalle kotiin lähdettiin hieman apeissa tunnelmissa, pienoinen pettymyksen kyynel silmäkulmassa viimeisen pelin tappion myötä. Pienen tuumailu tauon jälkeen alkoi joukkueen wappi ryhmässä kuitenkin jo kuhina.... Mihin turnaukseen seuraavaksi lähdettäisiin?


Seuran uusimmat

Ylivieskan Jääkarhut ry

www.ylivieskanjaakarhut.fi


Seuran sähköposti

yjk@ylivieskanjaakarhut.fi