14.00
C1, C-nuorten mestis, lohko 1

YJK C1 - KalPa akatemia  5 - 3

Ylivieska

Lauantaina Ylivieskassa vieraillut Kalpa akatemia ja YJK:n C-junnut tarjosivat katsojille vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun. Jännittävien loppuhetkien jälkeen pisteet jäivät Ylivieskaan numeroin 5-3.

Kalpan miehistö oli uusiintunut pari viikkoa aikaisemmin pelatusta Kuopion pelistä. Alusta saakka kävi selväksi, että Kalpa oli tullut Ylivieskaan hakemaan revanssia. Ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli parasta C-nuorten kiekkoa, mitä Ylivieskassa on kauden mittaan nähty. Kumpikin joukkue pystyi luomaan maalipaikkoja ja vauhti pysyi kovana. YJK aloitti maalinteon, kun Lenni pääsi yksin maalinedessä veivaamaan Kalpa maalivahdin kahville. Kalpa tasoitti pelin heti seuraavassa vaihdossa. Erän puolenvälin jälkeen Lenni karvasi hyökkäyssiniviivalla kiekon Kalpa pakilta ja vapautti Veikan ja Eetun 2-1 hyökkäykseen. Klap-klap syöttökuvion päätteeksi kiekkoa kaivettiin toistamiseen vierasmaalista, maalintekijänä toimi Veikka. Taas maalin jälkeinen vaihto oli vaikea ja Kalpa tuli tasoihin. Erän lopussa YJK:n maalilaulua kuunneltiin vielä kertaalleen, kun läpiajoon karannut Ville viimeisteli kylmän viileästi yläkulmaan. Ensimmäiselle erätauolle lukemissa 3-2.
Toisessa erässä paikkoja syntyi edelleen tasaisesti kumpaankin päätyyn. Erän puolessavälissä YJK joutui pelaamaan 4 minuuttia alivoimaa, mutta Kalpa ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään. Muutama minuutti jäähyjen jälkeen Tumppi käytti luisteluvoimaansa hyväksi, voitti kilpaluistelussa Kalpa pakin ja vei YJK:n kahden maalin karkumatkalle.
Kolmannen erän alussa YJK pääsi ylivoimalla yrittämään ottelun ratkaisua, mutta yv yritykset olivat tällä kertaa vaisuja. Kalpa otti maalivahtinsa pois maalilta kun peliä oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Kovan paineen päätteeksi Kalpa onnistui kaventamaan kuudella kenttäpelaajalla pelaten. Viimeisellä minuuttilla vieraat yrittivät toistamiseen ilman maalivahtia. Maaliverkko heilahti tälläkin kertaa, mutta nyt vieraspäädystä. Maalinteossa onnistui Valle.
Joukkueen GoOn työmies oli maalillaan 45 torjuntaa tehnyt Juho.
Lauantaina 23.2. YJK:n vieraaksi Haapajärven jäähalliin saapuu uusi tuttavuus Mikkelin Jukurit. Ottelu alkaa klo 15:45.

Tilastot

5 - 3

KalPa akatemia
3 - 21 - 01 - 1
7'MaaliHämeenaho Lenni
7'MaalisyöttöKorhonen Tuomas
7'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
14'MaaliHämeenaho Veikka
14'MaalisyöttöHeikkilä Eetu
14'MaalisyöttöHämeenaho Lenni
19'MaaliMattola Ville
19'MaalisyöttöHeikkilä Eetu
28'Jäähy: 2 minViirret Valtteri
30'Jäähy: 2 minPoutanen Arttu
34'MaaliKorhonen Tuomas
34'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
37'Jäähy: 2 minHurme Niko
37'Jäähy: 2 minPoutanen Arttu
47'Jäähy: 2 minViirret Valtteri
59'MaaliViirret Valtteri
59'MaalisyöttöPoutanen Arttu
59'MaalisyöttöHeikkilä Eetu