14.00
C1, C-nuorten mestis karsinta, lohko 1

YJK C1 - S-Kiekko  9 - 6

Ylivieska

Sunnuntaina YJK C:n vieraaksi tuli S-Kiekko Seinäjoelta. Ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi niukkaan S-Kiekon voittoon, joten odotettavissa oli tiukka vääntö. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan viihdyttävästä ottelusta, jossa erinäisten vaiheiden jälkeen voitto kirjattiin kotijoukkueelle numeroin 9-6.

Ensimmäistä erää oli pelattu 17:26, kun tulostaululle rävähti lukemat 0-4! Ei paljon riemunkiljahduksia kuulunut YJK:n vaihtoaitiosta tai katsomosta. En tiedä mikä valmistautumisessa meni pieleen, mutta S-Kiekko oli selvästi pelin alussa halukkaampi maalipaikoista ratkaisemaan. Valmentajat loivat pelaajiin uskoa, että vielä reilut 2 erää olisi peliä jäljellä ja missään tapauksessa peliä ei vielä ole hävitty. Takaa-ajon käynnisti Lenni parilla maalilla vielä ensimmäisen erän loppuun ja näin erätauolle lukemista 2-4.
Toiseen erään YJK tuli selvästi valmiimpana ja S-Kiekko ei käytännössä päässyt hyökkäämään ollenkaan. Pari minuuttia ehti toinen erä vanheta, kunnes A-J ohitti tarkalla kudillaan S-Kiekon maalivahdin. S-Kiekko oli maalin jälkeen edelleen suurissa vaikeuksissa, mutta YJK ei saanut tasoitusta aikaiseksi. Vajaat 8 minuuttia oli toista erää pelattu, kun S-Kiekko pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle ja teki myös kolmannen ylivoimamaalin. Heti perään YJK pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla ja vain 9 sekunnin pyörityksen jälkeen lukemat olivat 4-5. Veikka pääsi iskemään kiekon ohi voimattoman S-Kiekko veskarin, Artun esimerkillisen maskipelaamisen avustamana.

Puolitoistaminuuttia myöhemmin peli tasoittui, kun Niko pelasi maalinedustalla tilanteen loistavasti loppuun saakka. Myös seuraava maali tuli vieraiden verkkoon, kun liekeissä ollut Arttu vei YJK:n ensimmäistä kertaa johtoon. Erän lopussa S-Kiekon pelottavan hyvin toiminut ylivoima toimi jälleen ja toiselle erätauolle mentiin lukemista 6-6.
Erätauolla YJK pelaajat päättivät, että peli voitetaan ja siltä otteet myös kentällä näyttivät. YJK:n 7 maali oli Oliverin käsialaa ja 8-6 maalin iski ylivoimalla Arttu. Loppulukemat 9-6 iski jälleen upean nousun pakin tontilta tehnyt Alpo.

Juholle kirjattiin YJK maalilla 29 ja S-Kiekon maalivahdille 40 torjuntaa. GoOn työmiehen kinttaiden kanssa poseerasi energisen pelin pelannut Arttu.

Tilastot

9 - 6

S-Kiekko
2 - 44 - 23 - 0
8'Jäähy: 2 minHonkakoski Joel
17'Jäähy: 2 minJylhä Aleksi
17'MaaliHämeenaho Lenni
17'MaalisyöttöPoutanen Arttu
19'MaaliHämeenaho Lenni
19'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
21'MaaliEilola Antti-Jussi
21'MaalisyöttöViio Oliver
27'Jäähy: 2 minMattola Ville
28'MaaliHämeenaho Veikka
28'MaalisyöttöHämeenaho Lenni
28'MaalisyöttöPoutanen Arttu
31'MaaliHurme Niko
31'MaalisyöttöHeikkilä Eetu
31'MaalisyöttöHakala Aatu
35'Jäähy: 10 minKorhonen Tuomas
35'MaaliPoutanen Arttu
35'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
36'Jäähy: 2 minMattola Ville
36'Jäähy: 2 minEilola Antti-Jussi
47'MaaliViio Oliver
47'MaalisyöttöHurme Niko
47'MaalisyöttöHakala Aatu
49'Jäähy: 2 minViio Oliver
50'MaaliPoutanen Arttu
50'MaalisyöttöHämeenaho Veikka
50'MaalisyöttöHämeenaho Lenni
52'Jäähy: 2 minHonkakoski Joel
56'Jäähy: 2 minKorhonen Tuomas
58'MaaliJylhä Aleksi
58'MaalisyöttöKorhonen Tuomas
58'MaalisyöttöMattola Ville