Ahmat - YJK Valkoinen   5 - 4

Haukipudas

HITAASTI LÄMPENIMME PELIIN MUKAAN

Kyllä sitä ihminen sopeutuu nopeasti hyviin olosuhteisiin ja unohtaa menneet. Taas tuli muistutus siitä että kuinka hyvät meidän olosuhteet täällä Ylivieskassa ovatkaan nykyisen jäähallin myötä. Meillä on huippuolosuhteet pelata täällä lajia nimeltään jääkiekko, kiitos siitä kaupungille.

Ahmojen kotiluola on jäätävän kova paikka pelata lämpimiin halleihin tottuneille pelaajille. Vaikka olosuhteet pyrittiin painamaan taka-alalle kaikin konstein, niin emme kuitenkaan olleet lämmenneet ottelun alkuun. Ottelun ensimmäinen erä oli meille todella karun ”jäätävä”. Kotijoukkue vei meitä mennen tullen. Peliä oli pelattu 18:49 ja taululla lukemat Ahmoille 3-0. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen eduksi 4-1.

Meidän dieselkoneisto alkoi lämmetä toisessa erässä ja saimme viritettyä hienon takaa-ajon. Noin kymmen minuuttia toista erää oli pelattu kun Matias Jylhä tuumasi että kappas vaan enää ei varpaita eikä sormia palele, tämä kuvastaa hyvin meidän pelinkulkua tässä pelissä. Kasperi Matikaisen ja Samuli Salowin maaleilla tilanne olikin yllättäen 4-3. Ajassa 40:58 kotijoukkue kuittasi tilanteeksi vielä 5-3, emme lannistuneet vaan painoimme päälle hyvällä sykkeellä. Ajassa 47:18 kuittasimme tilanteeksi 5-4 Miika Päivärinnan toimesta ja Kasperi Matikaisen syöttäessä.

Peli oli vielä loppuhuipentumaa vaille valmis, Ajassa 48:59 Ahmat ottivat jäähyn ja me aikalisän. Aatu Myllykangas maalista pois ja pelasimme ylivoimaa 6-4 miehityksellä. Hienosti pyöri ylivoima Ahmojen päädyssä ja maalipaikkoja oli monta. Vielä ajassa 49:37 Ahmat ottivat toisen jäähyn ja saimme vielä aivan loppuun 6-3 ylivoiman. Saimme luotua vielä yhden hyvän maalipaikan mutta tänään kotijoukkue Ahmat oli lukemin 5-4 parempi.

Tilastot
Ahmat

5 - 4

4 - 11 - 3 -
19'MaaliBäckman Jasper
19'MaalisyöttöHautamäki Markus
19'2. maalisyöttöMatikainen Kasperi
28'MaaliMatikainen Kasperi
28'MaalisyöttöSäily Sina-Safira
28'2. maalisyöttöHautamäki Markus
32'MaaliSalow Samuli
35'Jäähy: 2 minJylhä Matias
47'MaaliPäivärinta Miika
47'MaalisyöttöMatikainen Kasperi