D-1, Turkuturnaus

YJK D1 - Viking HC  5 - 1

Raision jäähalli

D1 Turkuturnauksessa

YJK D1 matkasi kauden päätösreissulle Turkuun 33. kerran järjestettyyn Turkuturnaukseen. Matkalta haettiin kauden päätteeksi kovia pelejä ja uusia vastustajia.

Perjantain matkustuspäivän jälkeen pelit aloitettiin lauantaina. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ruotsalainen Viking HC Hagforsista. Viking oli aloittanut turnauksen jo perjantaina voittamalla Tampereen Ilveksen.
YJK ei ulkomaisia vastustajia kumarrellut, vaan otti heti ottelun alusta ohjat käsiin. Kassu, Jokke, Tumppi ja Arttu tekivät maalin mieheen ja veivät YJK:n erätauolle 4-0 johdossa. Erätauolla Viking koutsi herätteli joukkuettaan onnistuneesti. Ruotsalaiset paransivat selkeästi liikettään ja hätyyttelivät YJK maalilla varmasti torjunutta Ollia. Toisen erän alussa Iivo kuitenkin kaatoi kylmää vettä Vikingin niskaan tekemällä alivoimalla YJK:n viidennen maalin. Pari minuuttia myöhemmin Viking onnistui rikkomaan kuparisensa. Arttu kuitenkin kuittasi heti seuraavassa vaihdossa eron uudelleen viiteen maaliin. Erän lopussa ensin Viking teki toisen maalinsa, Arttu viimeisteli kypärätemppunsa ja loppulukemat 8-2 syntyivät Nikon mailasta. Hyvä alku turnaukseen tasaisesta ja tasokkaasta vastustajasta.

Toisessa pelissä 4 tunnin siestan jälkeen kohdattiin Ilves, joka oli hävinnyt kaksi ensimmäistä peliään. Liekkö vähän ”takkiauki” fiilistä vai mistä johtui, mutta YJK ei onnistunut pelaamaan missään vaiheessa parasta peliään. Sen verran iso tasoero oli joukkueiden välillä, että puolitehoillakin Ilves kaatui 5-0. Juho YJK maalilla selvisi muutamalla torjunnalla ja maalinteossa onnistuivat YJK:sta Niko kahdesti sekä Iivo, Kassu ja Timppa kertaalleen.

Lauantain viimeisessä pelissä oli panoksena lohkovoitto ja myöhäisempi välieräpeli sunnuntaina. Vastaan luisteli Joensuun Jokipojat. YJK pelaajat olivat keränneet itsensä hyvin Ilves räpellyksen jälkeen ja siirtyivät kuskinpenkille heti ottelun alussa. Erätauolle mentiin YJK:n 3-1 johdossa Kassun kahdella ja Villen yhdellä maalilla. Toisessa erässä YJK näytti kuinka iso tasoero joukkueiden välillä oli ja takoi 8 lisäosumaa jättäen Jokipojat erässä nollille. Maalinteossa onnistuivat Tumppi, Jokke ja Kassu kaksi kertaa sekä Tuomas ja Niko kertaalleen. Jerelle YJK maalissa kymmenkunta torjuntaa.

Sunnuntaina välieräpelissä vastassa oli lähes kotikonnuillaan pelannut Naantalin VG-62. Vastus oli selkeästi lauantaita kovempi ja ottelun alussa YJK oli vaikeuksissa. VG siirtyi nopeasti 2-0 johtoon ja samoissa lukemissa mentiin erätauolle. Toiseen erään YJK heräsi taistelemaan. Muutaman kerran vain tolpat pelastivat VG maalivahdin takaiskuilta. Joka tapauksessa pelin painopiste siirtyi VG maalille ja Tumppi nostatti YJK toiveita kaventamalla pelin tilanteeksi 2-1. Harmittava tuomarivirhe kuitenkin ratkaisi pelin lopullisesti VG:lle, kun kohta YJK kavennuksen jälkeen tuomarilta jäi selvä paitsio näkemättä ja VG hyödynsi syntyneen tilanteen maalin muodossa. Karvas 3-1 tappio ja unelma turnausvoitosta murskaksi.

Turnauksen viimeisessä pelissä taisteltiin pronssista uudestaan ruotsalaista Viking HC:tä vastaan. Tippuminen pronssipeliin oli niin katkera, että ei ollut helppo lähteä hakemaan otettavissa olevaa mitallia Ylivieskaan. Ruotsalaiset olivat selvästi motivoituneet mahdollisesta matkamuistomitallista enemmän ja tulivat ensimmäisen erän alkuun hyvällä liikkeellä. Kesken Viking paineen Kassu kuitenkin näytti maalintekijän taitojaan viemällä YJK:n 1-0 johtoon. Viking ei kuitenkaan luovuttanut vaan 10 minuutin pelin jälkeen onnistui tekemään tasoituksen. Heti perään Arttu kuitenkin vei YJK:n uudelleen johtoon Viking maalivahdin avustuksella. Aren selvästi maalin yli menossa ollut kiekko muutti sopivasti suuntaa Viking maalivahdin mailasta ja painui maaliin. Erätauolle 2-1 lukemissa.
Vallen tekemä 3-1 maali heti toisen erän alkuun käänsi pelin YJK:lle. Valle ja Tuukka kaunistelivat vielä pelin lopussa lukemat viiteen yhteen. Näin YJK:lle turnauksen kolmas sija, pronssimitallit ja mukava päätös hienosti sujuneelle kaudelle!

Tilastot

5 - 1

Viking HC
2 - 13 - 0 -
1'MaaliVäätäinen Kasperi
14'MaaliPoutanen Arttu
14'MaalisyöttöVäätäinen Kasperi
16'MaaliViirret Valtteri
16'MaalisyöttöVäätäinen Kasperi
16'MaalisyöttöPoutanen Arttu
25'MaaliViirret Valtteri
25'MaalisyöttöHurme Niko
28'MaaliSoukka Tuukka
28'MaalisyöttöRuuska Iivo
28'MaalisyöttöHurme Niko